Warsztaty songwriterskie matka/córka | Dom Tramwajarza

Warsztaty songwriterskie matka/córka | Dom Tramwajarza

23 listopada 2021 @ 19:00 - 21:00

Zapraszamy na Warsztaty Songwriterskie, czyli warsztaty pisania piosenek.
Na przełomie listopada i grudnia, cyklicznie co tydzień zapraszamy matki i córki na warsztaty pisania piosenek. Każda para uczestniczek stworzy pod okiem instruktorki własną, wyjątkową piosenkę. Będzie to świetna okazja do wymiany myśli, porozmawiania o ważnych sprawach i stworzenia czegoś razem!
Projekt skierowany jest do młodzieży i rodziców. Zapraszamy serdecznie młodzież w wieku 12-19 lat (jesteśmy też otwarci na działania z młodszą grupą wiekową).
Zajęcia mają formę cykliczną, podczas 4 spotkań uczestniczki poznają tajniki pisania piosenek, komponowania muzyki z wykorzystaniem instrumentów i narzędzi (looper, efekty).
Terminy: 23.11, 30.11, 7.12, 14.12
Dom Tramwajarza, ul. Słowackiego 19/21, Sala Spotkań
Prowadzenie:
Yoenna
Wokalistka i autorka tekstów w wielu polskich projektach muzycznych, aktorka, kompozytorka i tancerka. Wyreżyserowała spektakl muzyczny WY-MY-CI. Występowała na scenach Teatru Nowego, Polskiego i Animacji w Poznaniu. Za swoją twórczość odebrała nagrodę m.in. na Festiwalu Słowa w Piosence FRAZY 2019. Muzyka wykonywana przez artystkę to elektronika złożona z instrumentalnych i wokalnych pętli. Towarzyszą jej nieoczywiste teksty zarówno w języku polskim jak i angielskim. Zadebiutowała na scenie z solowym repertuarem w 2019 roku w Auli Artis w Poznaniu podczas premiery filmu „Slow Love” do którego stworzyła tytułową piosenkę. Na scenie często towarzyszą jej tancerze, którzy ruchem wprowadzają słuchacza w świat przedstawiony. Ze swoim koncertem performatywno-teatralnym „Odmęty” wystąpiła m.in. na Festiwalu Malta 2020.
Uczestniczki prosimy o zapisywanie się parami. Zajęcia są darmowe, obowiązują zapisy.
Zapisy: dt@fundacjapanagara.pl
Liczba miejsc ograniczona.