Wydarzenia – ostatnio zakończone

TRAMWAJEM W ŚWIAT – Agata Kosmalska KUBA

Dom Tramwajarza sala Piccolo - Pan Gar ul. Słowackiego 19/21, Poznań

Zapraszamy na spotkanie z Agatą Kosmalską pt. "KUBA". Agata Kosmalska – wielbiciel i recenzent literatury podróżniczej, pasjonat historii, aktywny zbieracz i poszukiwacz przygód, filozof życiowych prawd, podróżnik, ekonomista, specjalista d/s turystyki międzynarodowej, redaktor magazynu „Dookoła Świata". Współorganizator Festiwalu „Podróżnicy" (2012-2017), Manager Projektu Książka Podróżnicza Roku o Nagrodę El Dorado Festiwalu Cywilizacji i Sztuki Mediów Mediatravel… Czytaj dalej TRAMWAJEM W ŚWIAT – Agata Kosmalska KUBA

BARABAN – ZATAŃCZ TO I ZABĘBNIJ

Józef Kędzierski to żywa legenda barabanu. Grał z największymi muzykantami od Radomia do Drzewicy. Specjalista od kajockiej muzyki da nam kilka lekcji obchodzenia się z bębnem. Z polskiego na nasze przełoży jeszcze jeden wybitny bębnista i tancerz, Piotr Piszczatowski. Piotr wprowadzi elementy tańca, lepiej wtedy zrozumiemy rytmiczną frazę. Warto mieć swój baraban.

ORGANKI i PRZYŚPIEWKI

Marian Wójcik dziedziczy muzykę po słynnej żydowskiej kapeli Simsiów, sypie obery na organkach nie gorzej niż wytrawni harmoniści, ale tłumaczy że musi tam być takt i wszystkie ozdobniki. Jak to zrobić pokaże i rady udzieli. Na spotkanie z mistrzem przynieś organki tremolo w tonacji C