Koncert charytatywny Naviband | Dom Tramwajarza

Koncert charytatywny Naviband | Dom Tramwajarza

21 marca 2022 @ 20:00 - 22:00

50PLN
Zapraszamy na koncert charytatywny duetu NaviBand w Domu Tramwajarza.
21.03.2022 (poniedziałek), godz. 20
Dom Tramwajarza, ul. Słowackiego 19/21, Sala Amarantowa
NaviBand to jeden z czołowych współczesnych białoruskich zespołów muzycznych.
Założyciele grupy, czyli Artem Lykyanenka i Ksenia Zhuk – to jedni z niewielu muzyków, którzy używają w swojej twórczości ojczystego języka. Nie jest to oczywistym wyborem w kraju, gdzie od dekady funkcjonuje tzw. czarna lista artystów, którzy tworzą w języku białoruskim i wypowiadają się przeciwko prezydentowi. Ich utwory zostały głosem trwających na Białorusi społecznych protestów.
Ze względu na to na Białorusi Naviband zyskał status “zakazanego” – podobnie jak wielu twórców, którzy mieli odwagę wyrazić własne zdanie. Ponad rok mieszkają w Polsce, ciągle występują i zachwycają publiczność swoją autentycznością.
Gatunkowo ich twórczość określa się jako indie-pop i folk-rock – artyści inspirują się białoruską muzyką i tradycją ludową.
Finaliści Eurowizji 2017 w Kijowie. Po raz drugi w Poznaniu i po raz pierwszy gościnnie u Pana Gara wystąpi z koncertem wsparcia dla Ukrainy jeden z najbardziej czułych i wrażliwych zespołów współczesnej sceny białoruskiej na emigracji.
Ze względu na straszną sytuację na Ukrainie w ostatnich dniach za granicę wyjechało wiele osób, które potrzebują naszej pomocy! Dlatego zbieramy fundusze z koncertu, aby pomóc poszkodowanym rodzinom, które zostały zmuszone do opuszczenia swojego kraju!
Cena: wejście od 50 zł (płatność gotówką na miejscu). Mile widziane każde dodatkowe wsparcie powyżej kwoty minimalnej.
Ze względu na limit miejsc prosimy uprzejmie o wypełnienie krótkiej formy: https://forms.gle/uC7LeJ6qgsMk5CiW7

21 marca 2022
50PLN