GIEŁDA PŁYTOWA – SPOTKANIE Z MUZYKĄ POZNANIA

GIEŁDA PŁYTOWA – SPOTKANIE Z MUZYKĄ POZNANIA

17 lipca 2022 @ 15:00 - 20:00

Poznań to miasto muzyki. Świadectwem tego faktu jest rodowód wielu wspaniałych artystów i zespołów rozpoznawalnych na scenie ogólnopolskiej, takich jak: Muchy, Anna Rusowicz, Krzysztof Grabowski, Hanna Banaszak, Peja, Paluch, Rosalie, Dagadana, Przybył czy Kasia Lins. Nasze “miasto doznań” wypełniają różne gatunki muzyczne, a skalę miejskiej sceny muzycznej można oszacować chociażby dzięki ubiegłorocznej edycji projektu “My name is Poznań”, do którego zgłosiło się aż 234 wykonawców. Wielu z nich regularnie tworzy, nagrywa, wydaje płyty i koncertuje.
Giełda płytowa to spotkanie, które ma na celu ukazanie różnorodności poznańskiej sceny muzycznej. W jej trakcie rozbrzmiewać będzie muzyka Poznania we wszystkich barwach od hip-hopu, przez rock i funk. Wierzymy, że każdy z gości będzie miał szansę dokonać własnego muzycznego odkrycia sezonu. Giełda Płytowa na Jeżycach to doskonała okazja do wysłuchania tego, co powstaje w okolicy…może za rogiem, a może nawet za ścianą.
Spotkajmy się! Rozmowa, przeplatana muzyką i pysznym jedzeniem od Pan Gara oraz możliwość zakupu płyt będzie idealnym sposobem na spędzenie lipcowej niedzieli.
Wydarzenie jest oddolną inicjatywą poznańskiego środowiska muzycznego w tym zespołów: Lunatycy Martwej Dyskoteki Part of the Kitchen, Izzy and the Black Trees, Niesamowita Sprawa, Wizja Lokalna, MOLK, oraz wszystkie koty z wytwórni Koty Records: Willa Kosmos, Remin, Bez, Melisa, Ugory, Mnoda, Artykuły Rolne, Salto Śmierci.(kolejne zespoły ogłosimy wkrótce)
START: 15:00
KONCERTY: 16:00-19:00