Warsztaty lirniczne z Malwiną Paszek / Dom Tramwajarza

Warsztaty lirniczne z Malwiną Paszek / Dom Tramwajarza

27 stycznia @ 12:00 - 28 stycznia @ 16:30

150zł

Zapraszamy na weekendowe warsztaty lirnicze.
Prowadzenie Malwina Paszek

27.01 (sobota) godz. 12:00- 16:30
28.01 (niedziela) godz. 12:00 – 16:30
Czas trwania: 4 h dziennie, z przerwą

Zapraszamy na warsztaty gry na lirze korbowej.
Weekendowy warsztaty dla osób zaczynających przygodę z lirą korbową, a także tych, które chcą zgłębić tajniki gry, techniki artykulacyjne, popracować nad brzmieniem instrumentu i jego możliwościami. W programie także nauka konserwacji i ustawiania instrumentu.

Zajęcia w swojej formule zostaną opracowane i dopasowane do poziomu grupy i potrzeb uczestników na postawie formularza zgłoszeniowego.

Formularz zgłoszeniowy:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc2I7RGcKmSxU7eBA0wzE-9YamW4G13L89lx4bPa5KwifQNfA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Na warsztaty można także zapisać się mailowo: kontakt@fundacjakorba.pl

Liczba miejsc ograniczona

Malwina Paszek
Muzyczka, multiinstrumentalistka (lira korbowa, akordeon, karimba, cytra i fortepian, fujara słowacka), śpiewaczka. Wykonuje pieśni tradycyjne z Ukrainy, Białorusi, wschodniej Polski oraz z jej rodzimej Wielkopolski. Komponuje i wykonuje muzykę dla teatru lalek, słuchowisk, filmów niemych i animacji. Ukończyła studia na Akademii Muzycznej w Poznaniu w 2011 roku (teoria muzyki). Jej pasją jest lira korbowa. Na lirze wykonuje muzykę najnowszą, tradycyjną i barokową. Współpracuje z kompozytorami muzyki współczesnej. Występowała na festiwalach muzyki folkowej i klasycznej (Nowa Tradycja, Kody, Malta, Bliscy Nieznajomi, Fama, Rozstaje, Ethno Port, Poznańska Wiosna Muzyczna, TrillMe, Mikołajki Folkowe). Laureatka konkursu „Artysto pokaż się” (2015 – III miejsce), “Mikołajki Folkowe“ (2018 – III miejsce). W 2019 roku otrzymała Medal Młodej Sztuki. Stypendystka Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego (Projekt Wideoporadnik Lirnika 2020), Miasta Poznania (2020). W 2021 otrzymała stypendium artystyczne Marszałka Województwa Wielkopolskiego (nagranie solowej płyty pt. Dziewuchy, 2021) oraz Stypendium ZAiKS na napisanie kompozycji na lirę i głos. Stypendystka Miasta Poznania (2022, Pierwszy w Polsce podręcznik do gry na lirze korbowej).

www.malwinapaszek.pl

Koszt: 150 zł
Płatność gotówką lub przelewem
mBank 71 1140 2004 0000 3602 8043 1708
tytułem: Warsztaty lirnicze

Warsztaty w Domu Tramwajarza organizuje Fundacja Korba przy współpracy z Fundacją Pana Gara.
www.fundacjakorba.pl
www.fundacjapanagara.pl