Koncert Ruina Bar w Pan Gar – Dom Tramwajarza

Koncert Ruina Bar w Pan Gar – Dom Tramwajarza

11 października @ 19:00 - 22:00

30zł – 40zł
Ruina Bar powraca do Poznania!
Czysta sceniczna energia i charyzma.
Ruina Bar to warszawski zespół grający alternatywnego soft rocka z domieszką wszystkiego, co się da. Ojcem założycielem grupy jest brawurowy PJ (piosenki, gitary, klawisze), który wraz ze zjawiskową Zosią (głosy) tworzy trzon całej tej szajki, a towarzyszą im: tajemniczy Sergii (bas) oraz zadziorny Rafał (perkusja).
Tworzą autorską muzykę, którą na własne potrzeby – jako że nigdy nie mieścili się w gatunkowych szufladach – nazywają smut-jazzem, ew. ścieżką dźwiękową pod wieczorne wino sączone niespiesznie w towarzystwie księżyca. Jak bardzo się uprzeć, to w ich utworach można usłyszeć elementy bluesa, soulu, piosenki poetyckiej, r’n’b i strach pomyśleć czego jeszcze. Gustują w stylistycznych patchworkach, nieoczywistych strukturach harmonicznych i pięknych smutkach ludzkich. Wierzą w siłę wrażliwości i z lubością grzebią w emocjach człowieczych.
Wiosną 2022 światło dzienne ujrzał ich debiutancki album długogrający „Tango na tłuczone talerze” (Klamka Music Records), z którego utwór „The Furlough Song” znalazł się na składance „Będzie głośno vol. 4” (PR „Czwórka”, Agencja Muzyczna Polskiego Radia), a kawałek „Fire. Nadchodzę spalić twoje miasto” zwyciężył w XV Festiwalu Twórczości Korowód Fundacji Piosenkarnia.
Podczas koncertu zaprezentują parę szlagierów, których pomimo młodego stażu już się zdążyli doczekać, a także premierowe kawałki z nadchodzącej płyty o wdzięcznym tytule „Tańce zmartwychwstańce” (planowana premiera: lato 2024).
bilety: w przedsprzedaży on-line 30 zł
w dniu koncertu: 40 zł