Cyrk bez granic – warsztaty i animacje | Цирк без кордонів – Майстер-класи та анімації

14 czerwca 2022 @ 17:00 - 19:00

Witajcie!
W związku z tymczasowym przyjęciem naszej inicjatywy pod skrzydła Poznańskich Dni Rodziny 2022 (https://www.poznan.pl/mim/main/-,p,34171.html) inicjatywa CYRK BEZ GRANIC do końca maja zmienia szyld na FAMILIJNE CYRKONIE (link do wydarzenia: https://fb.me/e/1MriQk2rG).
Co to oznacza dla Was? Same dobre wiadomości:)))!
Jeszcze więcej kuglarskich zajęć w ramach spotkań w Domu Tramwajarza ORAZ dodatkowe zajęcia w plenerze (Park Mickiewicza pod poznańską Operą) z balansu na SLACKLINE!
Szczegóły będziemy publikować w wydarzeniu, do którego link znajdziecie powyżej!
Projekt Familijne Cyrkonie jest realizowany przez Fundację Obszar Działań Twórczych SOMA przy wsparciu Domu Tramwajarza i Fundacji Pana Gara, a finansowany ze środków budżetowych Miasta Poznania.
#poznańwspiera #poznanskiednirodziny #pdr #czułypoznań
💙UA💛
У зв’язку з тимчасовим прийняттям нашої ініціативи під крилами Poznań Family Days 2022 (https://www.poznan.pl/mim/main/-,p,34171.html), ініціатива ЦИРК БЕЗ КОРДОНІВ змінить назву на FAMILIJNE CYRKONIE до кінця травня (посилання на подію: https://fb.me/e/1MriQk2rG).
Що це означає для вас? Тільки хороші новини:)))!
Ще більше занять жонглюванням під час зустрічей в Domu Tramwajarza ТА додаткових заходів на свіжому повітрі (парк Міцкевича біля Познанського оперного театру) балансі SLACKLINE!
Ми опублікуємо подробиці події, на яку ви знайдете посилання вище!
Проект Familijne Cyrkonie виконується Fundację Obszar Działań Twórczych SOMA за підтримки Domu Tramwajarza i Fundacji Pana Gara та фінансується з бюджету міста Познань.
========================
🤍PL❤️
🤹‍♀️🤹‍♀️🤹Żonglerka, balans, warsztaty manipulacji poi, kijami kwiatowymi czy diabolo, a może po prostu integracyjne zabawy teatralno-cyrkowe? Każda z tych dziedzin jest nieco inna, ale każda zapewni Wam rozwój, wyzwanie i satysfakcję, da okazję do mnóstwa kreatywnego ruchu i zawarcia nowych przyjaźni, a może nawet obudzi w Was pasję na długie lata?
📅Już 19 kwietnia do 28 czerwca w ramach Otwartych Spotkań Kularskich w poznańskim Domu Tramwajarza zapraszamy dzieci od 7 roku życia, młodzież, jak i dorosłych na cykl warsztatów-animacji o tematyce kuglarsko-cyrkowo-teatralnej pod hasłem CYRK BEZ GRANIC.
🤡Pod okiem doświadczonych Prowadzących Wy i Wasze Pociechy będziecie mogli spróbować swoich sił w wielu przeróżnych dziedzinach sztuk Nowego Cyrku i nie tylko.
Każde ze spotkań będzie zgłębiać inną dziedzinę, więc zapoznajcie się ze szczegółami kolejnych zajęć, które będą ukazywać się w dyskusji pod wydarzeniem.
🕰️Zapraszamy we wtorki* w godzinach 18:00-19:00 do Sali Amarantowej Domu Tramwajarza. Udział w zajęciach jest bezpłatny!
*❗️❗️❗️UWAGA❗️ 3 maja zajęcia nie odbędą się❗️
💛❤️🤍💙🤍❤️💛
Zajęcia będą prowadzone w językach:
polskim, ukraińskim, rosyjskim i angielskim (szczegóły publikowane będą w postach zapowiadających kolejne zajęcia w dysusji pod wydarzeniem).
✔️Przynieście ze sobą:
-wygodny strój;
-butelkę wody;
-pozytywne nastawienie!
❎ Za drzwiami zostawiamy:
-smutki
-zmartwienia
-podziały
ℹ️ Sprzęt i Prowadzący będą na Was czekać:)!
🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪
🙏„Cyrk bez granic” jest oddolną inicjatywą WSPAK, czyli Wolnych Spontanicznych Podwieczorków Artystyczno-Kuglarskich, wspartą przez następujące podmioty:
-Dom Tramwajarza oraz Fundacja Pana Gara – http://fundacjapanagara.pl/
-Fundacja SOMA – https://www.facebook.com/FundacjaSoma
-Pantomimka – https://www.pantomimka.art/
-Fundacja Art of Mind – https://www.artofmind.com.pl/
-duet White Night – https://www.facebook.com/DuetWhiteNight
💙UA💛
🤹‍♀️🤹‍♀️🤹Жонглування, балансування, майстер-класи з маніпуляції поями, квітковими палочками або діаболо, а може, просто інтеграційні театральні та циркові ігри? Кожна з цих сфер трохи відрізняється, але кожна забезпечить вам розвиток, виклик і задоволення, дасть можливість багато творчого руху та знайти нових друзів, а може, навіть пробудить вашу пристрасть на довгі роки?
📅 З 19 квітня по 28 червня в рамках Відкритих зустрічей жонглювання в Domu Tramwajarza в Познані запрошуємо дітей від 7 років, молодь та дорослих на серію анімаційних майстер-класів з жонглювання, цирку та театру під гаслом ЦИРК БЕЗ КОРОДІВ.
🤡 Під пильним оком досвідчених артистів ви та ваші діти зможете спробувати свої сили в багатьох різних напрямках мистецтва Нового цирку та не тільки.
Кожна зустріч досліджуватиме іншу область, тому ознайомтеся з деталями наступних заходів, які будуть з’являтись в обговоренні під подією
🕰️Запрошуємо щовівторках * з 18:00 до 19:00 до зали Amarantowej, Domu Tramwajarza. безкоштовний вхід!
❗️❗️❗️УВАГА❗️ 3 травня занять не буде❗️
💛❤️🤍💙🤍❤️💛
Заняття проводитимуться такими мовами:
польською, українською, російською та англійською мовами (деталі будуть опубліковані в повідомленнях про наступні заняття в дискусії під заходом).
✔️Візьміть із собою:
-зручне вбрання;
-Пляшку води;
-позитивний настрій!
❎ Залишаємо за дверима:
– печаль
– турботи
– нерівність
ℹ️Спорядження та лектори чекатимуть на вас 🙂!
🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪🎪
«Цирк без кордонів» — це ініціатива WSPAK, тобто безкоштовного спонтанного мистецького та жонглювання післяобідніх зустрічей, за підтримки таких організацій:
-Dom Tramwajarza та Fundacja Pana – http://fundacjapanagara.pl/
-Fundacja SOMA – https://www.facebook.com/FundacjaSoma